Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Wouter Harbers

Grijpt de situatie in Oekraïne u ook zo aan? Wij organiseren samen met Stichting Koffieconcerten een reeks van 14 herdenkingsconcerten door heel Nederland. De situatie inOekraïne vormt het vertrekpunt voor een uur troostrijke klanken.

Wouter Harbers

Pianist Wouter Harbers (artistiek leider) wilde bij deze concerten uiteraard samenwerken met een Oekraïense musicus. Een intensieve zoektocht leidde hem naar Oleg Lysenko. Deze Oekraïense accordeonist biedt de slachtoffers van de oorlog op unieke wijze hulp: hij spaarde twee ambulances bij elkaar door ruim honderd benefietconcerten te geven. Hij studeerde in 2007 af aan het conservatorium in Rotterdam en staat bekend om zijn originele arrangementen. Zo werkte hij twee jaar aan een eigen versie van De Sneeuwstorm van Alexandr Poesjkin.


De herdenkingsconcerten zijn op doordeweekse dagen, en beginnen met een vers bakje koffie. Oleg neemt zijn accordeon en zijn Oekraïense bayan mee en Wouter bespeelt zowel de vleugel als het orgel. Hun klanken mengen zich in het meeslepende Adagio van Albinoni tot een groots geheel, en in hun solo’s zoeken de musici naar verstilling.

De herdenkingsconcerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte voor de musici en de mogelijkheid om financieel bij te dragen aan de hulp in Oekraïne. Kijk voor de hele speellijst op www.koffieconcerten.nl en reserveer hier tijdig uw ticket. Hartelijk welkom!