Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Bestel een Vluchtelingentent

Denk je aan kinderen van mensen die op de vlucht zijn in Griekenland, dan komt al gauw het beeld van een vluchtelingentent in je op. In de kerstcampagne ‘Geef licht’ van Kerk in Actie staat daarom zo’n tent centraal: als symbool voor kinderen die onderdak zoeken en verlangen naar een beter leven. U kunt de tent, met daarop een indringende foto van vluchtelingenkinderen groot afgebeeld, een plek geven bij (of als u daar ruimte voor heeft: in) uw kerk.

Hoe kunt u de tent inzetten?

• Als plek van bezinning

U ontvangt hiervoor een pakket om de tent mee te vullen. Zo kunt u aandacht vragen voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland en kunnen mensen - van binnen en buiten uw gemeente - met hen kennismaken en even stil worden.

• Bij het concert

De tent is een mooi en krachtig symbool bij een Geef licht-concert van Zingen in de Kerk, omdat hij onderstreept waarvoor u het concert organiseert. U kunt bezoekers bijvoorbeeld via de tent, met daarin de verhalen van vluchtelingenkinderen, naar de concertruimte leiden. In overleg met de artiest kunt u bepalen hoe u de tent inzet.

• Bij een tentenkamp voor tieners (sponsoractie)

U kunt de tent bestellen voor een sponsor-tentenkamp voor tieners. Door bijvoorbeeld een dag en nacht in hun eigen tenten rond de vluchtelingentent te bivakkeren en zich daarvoor te laten sponsoren, komen tieners (en/of andere gemeenteleden) in actie voor kinderen op de vlucht. Om dit goed te organiseren ontvangt u van ons een uitgebreid stappenplan.

Let op: u kunt alleen een (gratis) tent bestellen in combinatie met een concert en/of tentenkamp. Als u een tent bestelt, ontvangt u uiteraard een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Goed om nu alvast te weten: u haalt de tent zelf op bij een vorige gemeente (in uw omgeving) die hem heeft gebruikt.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan een van de online workhops die de consulenten van Kerk in Actie organiseren op 14 en 15 september. Hier hoort u alles over de kerstcampagne en kunt u al uw vragen stellen. Meld u nu aan!

Meteen een tent reserveren, in combinatie met een concert en/of tentenkamp?

Vraag een tent aan