Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Bestel een vluchtelingentent voor een jongerenevent

Denk je aan vluchtelingenkinderen in Griekenland, dan komt al gauw het beeld van een vluchtelingentent in je op. In de kerstcampagne Geef licht van Kerk in Actie staat daarom zo’n tent centraal: als symbool voor kinderen die onderdak zoeken en verlangen naar een beter leven.  In de tent maken bezoekers met beeld en geluid kennis met de indrukwekkende verhalen van Ibrahim, Ilana, Asif en Dunia. Je kunt de tent een plek geven bij (of als je daar ruimte voor hebt: in) jouw kerk.

Behalve bij een concert kun je de tent ook inzetten bij een jongerenevent. Je kunt de tent bestellen voor een sponsor-tentenkamp voor tieners. Door bijvoorbeeld een dag en nacht in hun eigen tenten rond de vluchtelingentent te bivakkeren en zich daarvoor te laten sponsoren, komen tieners (en/of andere gemeenteleden) in actie voor kinderen op de vlucht. Om dit goed te organiseren ontvang je van ons een uitgebreid stappenplan.

Let op: je kunt alleen een (gratis) tent bestellen in combinatie met een concert en/of tentenkamp. Als je een tent bestelt, ontvang je uiteraard een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Goed om nu alvast te weten: je haalt de tent zelf op bij een vorige gemeente (in uw omgeving) die hem heeft gebruikt.

Vraag een tent aan