Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Bestel een (gratis) vluchtelingentent

In de kerstcampagne Geef licht van Kerk in Actie staat een vluchtelingentent centraal: als symbool voor vluchtelingenkinderen in Griekenland die onderdak zoeken en verlangen naar een beter leven. Kerken kunnen deze tent tot 16 september (gratis) bestellen als zij ook een concert en/of jongerenevent organiseren.

Voorbeeld van hoe de tent ingezet kan wordenIn de tent maken bezoekers met beeld en geluid kennis met de indrukwekkende verhalen van Ibrahim, Ilana, Asif en Dunia, vier vluchtelingenkinderen. De tent kan een plek in of bij de kerk krijgen om zo aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Je kunt in de adventsperiode een gratis vluchtelingentent bestellen als je een concert en/of jongerenevent organiseert.
Zo kun je de tent inzetten:

Bij een concert

Een groot aantal christelijke artiesten doet dit jaar mee met de Geef licht-concerten van Zingen in de Kerk. De tent is een mooi en krachtig symbool bij zo'n concert, omdat hij onderstreept waarvoor het concert wordt georganiseerd. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld via de tent naar de concertruimte worden geleid. In overleg met de artiest kun je bepalen hoe je de tent precies inzet.

Bij een jongerenevent

Je kunt de tent ook bestellen voor een sponsor-tentenkamp voor tieners. Door bijvoorbeeld een dag en nacht in hun eigen tenten rond de vluchtelingentent te bivakkeren en zich daarvoor te laten sponsoren, komen tieners (en/of andere gemeenteleden) in actie voor kinderen op de vlucht. Om dit goed te organiseren is er een uitgebreid stappenplan beschikbaar.

(Natuurlijk is het ook mogelijk om zowel een concert als een jongerenevent te organiseren.)

Voorbeeld van een jongere tijdens het jongereneventGemeenten die een tent bestellen, ontvangen een pakket om deze in te richten en materialen om mee te geven aan bezoekers, zoals het kerstmagazine Geef licht met achtergrondverhalen over de situatie van vluchtelingen. Voor het opzetten en inrichten ontvang je een duidelijke handleiding en zijn er instructievideo's.

Let op: je kunt alleen een (gratis) tent bestellen in combinatie met een concert en/of jongerenevent. Goed om nu alvast te weten: je haalt de tent zelf op bij een vorige gemeente (bij jou in de buurt) die hem heeft gebruikt.

Een tent bestellen kan tot 16 september.

Meteen een tent reserveren, in combinatie met een concert en/of jongerenevent?

Vraag een tent aan